Zeleninové rizoto

Čo potrebujeme / ingrediencie:

  • 1 ks stredne veľká cibuľa, 
  • 1 pohár ryže (cca 2,5 dcl), 
  • 2 ks rastlinný bujón, 
  • 1 - 2 balenia mrazenej zeleniny, 
  • vegeta, 
  • soľ, 
  • kurkuma / kari, 
  • čierne korenie, 
  • bazalka, 
  • rajčiny

Postup:

  1. Očistíme cibuľu a opražíme ju v hrnci na oleji.
  2. Pridáme ryžu a zalejeme vodou. Ja používam natural ryžu a tá sa trošku dlhšie varí ako klasická, preto ju zalievam asi 1 - 1,5l vody. Takže najmä preto takýto postup. 
  3. Pridáme bujón, vegetu, soľ, kurkumu (kari), čierne korenie.
  4. Za občasného miešania necháme ryžu pomaly sa variť.
  5. Asi po polhodine mrazenú zeleninu rozmrazíme na panvici alebo v hrnci a podusíme. Ja som použila takú čo bola zložená z hrášku, mrkvy, kukurice, karfiólu a pridala som kúsok mrazenej brokolice, ktorú som mala doma.
  6. Následne, keď je už ryža mäkšia pridáme zeleninu a povaríme spolu, až dokým sa zvyšková voda nevyparí. 
  7. Podávame ozdobené bazalkou a rajčinami alebo podľa vlastnej voľby.



Komentáre

Obľúbené príspevky