Zeleninové rizoto
Čo potrebujeme / ingrediencie:
- 1 ks stredne veľká cibuľa,
- 1 pohár ryže (cca 2,5 dcl),
- 2 ks rastlinný bujón,
- 1 - 2 balenia mrazenej zeleniny,
- vegeta,
- soľ,
- kurkuma / kari,
- čierne korenie,
- bazalka,
- rajčiny
Postup:
- Očistíme cibuľu a opražíme ju v hrnci na oleji.
- Pridáme ryžu a zalejeme vodou. Ja používam natural ryžu a tá sa trošku dlhšie varí ako klasická, preto ju zalievam asi 1 - 1,5l vody. Takže najmä preto takýto postup.
- Pridáme bujón, vegetu, soľ, kurkumu (kari), čierne korenie.
- Za občasného miešania necháme ryžu pomaly sa variť.
- Asi po polhodine mrazenú zeleninu rozmrazíme na panvici alebo v hrnci a podusíme. Ja som použila takú čo bola zložená z hrášku, mrkvy, kukurice, karfiólu a pridala som kúsok mrazenej brokolice, ktorú som mala doma.
- Následne, keď je už ryža mäkšia pridáme zeleninu a povaríme spolu, až dokým sa zvyšková voda nevyparí.
- Podávame ozdobené bazalkou a rajčinami alebo podľa vlastnej voľby.
Komentáre
Zverejnenie komentára