Hustá šošovicová polievka
- 500g šošovice,
- 2 - 3ks stredne veký zemiak,
- 1ks stredne veľká cibuľa,
- cesnak podľa chuti (my používame aj 5 - 6 strúčikov)
- vegeta,
- čierne korenie,
- mletá rasca,
- kurkuma / kari,
- bazalka,
- petržlenová vňať,
- soľ (ak máte vegetu so soľou, tak nemusí byť),
- čili paprička,
- olej
Postup:
Na oleji jemne osmažíme ošúpanú a nakrájanú cibuľu. Následne pridáme opláchnutú šošovicu a zalejeme vodou (cc 2l). Pomaly varíme na miernom ohni za občasného miešania. Medzičasom si ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na kocky. Približne po 20 minútach pridáme do polievky zemiaky, všetko korenie, čili a prilejeme ešte vodu, pokiaľ je to potrebné. Varíme dokým šošovica a zemiaky nebudú mäkké (cca 30min).
Dobrú chuť.
Dobrú chuť.
Komentáre
Zverejnenie komentára