Patizónové guľky respektíve fašírky


Snažila som sa urobiť patizónové guľky, nakoniec z toho vzišli fašírky, ale na chuti im to neubralo.

Ingrediencie:
  • 1 ks patizón, 
  • 2 pl prášok no eggs (resp. podľa návodu množstvo zodpovedajúce 2 vajíčkam),
  • pohánková múka (alebo akákoľvek iná múka),
  • 4 strúčiky cesnaku,
  • bazalka, 
  • kari/kurkuma, 
  • mleté čierne korenie,
  • mletá rasca,
  • vegeta,
  • soľ,
  • jemné ovsené vločky, 
  • olej 
Postup:
 
Najskôr ošúpeme a vydlabeme patizón. Následne ho ostrúhame na hrubom strúhadle, posolíme a necháme chvíľu odstáť, aby pustil prebytočnú vodu.

Približne po polhodine vytlačíme prebytočnú vodu.
Pridáme "vajíčka", resp. prášok no eggs, korenie, cesnak a zahustíme múkou.
Vytvarujeme guľky alebo fašírky a tie obalíme v ovsených vločkách. Nakoniec smažíme dozlatista v oleji na jemnom ohni. Podávame buď so zemiakmi alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.

Komentáre

Obľúbené príspevky