Patizónové guľky respektíve fašírky
Snažila som sa urobiť patizónové guľky, nakoniec z toho vzišli fašírky, ale na chuti im to neubralo.
- 1 ks patizón,
- 2 pl prášok no eggs (resp. podľa návodu množstvo zodpovedajúce 2 vajíčkam),
- pohánková múka (alebo akákoľvek iná múka),
- 4 strúčiky cesnaku,
- bazalka,
- kari/kurkuma,
- mleté čierne korenie,
- mletá rasca,
- vegeta,
- soľ,
- jemné ovsené vločky,
- olej
Najskôr ošúpeme a vydlabeme patizón. Následne ho ostrúhame na hrubom strúhadle, posolíme a necháme chvíľu odstáť, aby pustil prebytočnú vodu.
Približne po polhodine vytlačíme prebytočnú vodu.
Pridáme "vajíčka", resp. prášok no eggs, korenie, cesnak a zahustíme múkou.
Vytvarujeme guľky alebo fašírky a tie obalíme v ovsených vločkách. Nakoniec smažíme dozlatista v oleji na jemnom ohni. Podávame buď so zemiakmi alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.
Komentáre
Zverejnenie komentára