Jednoduchá krémová Hokkaido polievka
Toto je polievka, ktorú zvládne naozaj každý, aj keď na čistenie tekvice treba trochu sily.
Čo potrebujeme / Ingrediencie:
Čo potrebujeme / Ingrediencie:
- 1 ks hokkaido tekvica,
- 3 ks mrkva,
- 2 ks zemiak,
- 1 ks stredne veľká cibuľa,
- 4 ks strúčiku cesnaku,
- vegeta,
- soľ,
- kurkuma/kari,
- čierne korenie,
- petržlenová vňať,
- bazalka
Postup:
Postup je úplne jednoduchý a zvládne ho naozaj každý. Z tekvice vydlabeme vnútro, potom ju ošúpeme a nakrájame na kocky. Samotné ošúpanie je voliteľné, mne osobne viacej chutí, keď je tekvica zbavená šupky, ale viem, že veľa ľudí ju jednoducho len umyje a nakrája.
Potom očistíme mrkvu, zemiaky, cibuľu, cesnak a nakrájame. Všetko to vložíme do hrnca a zalejeme vodou tak, aby všetky prísady boli ponorené vo vode. Samotné množstvo vody závisí od toho akú hustú polievku chete mať.
Postup je úplne jednoduchý a zvládne ho naozaj každý. Z tekvice vydlabeme vnútro, potom ju ošúpeme a nakrájame na kocky. Samotné ošúpanie je voliteľné, mne osobne viacej chutí, keď je tekvica zbavená šupky, ale viem, že veľa ľudí ju jednoducho len umyje a nakrája.
Potom očistíme mrkvu, zemiaky, cibuľu, cesnak a nakrájame. Všetko to vložíme do hrnca a zalejeme vodou tak, aby všetky prísady boli ponorené vo vode. Samotné množstvo vody závisí od toho akú hustú polievku chete mať.
Následne pridáme korenie (vegetu, soľ, čierne korenie, kurkumu alebo kari a petržlenovu vňať).
Varíme dokým všetky ingrediencie nezmäknú, cca 30 min.
Keď už sú všetky suroviny mäkké, tak ponorným mixérom alebo stolovým mixérom vymixujeme polievku. Nakoniec pridáme bazalku a priemešame.
Možeme podávať s opečeným chlebom alebo s tekvicovými semiečkami.
Dobrú chuť.
Komentáre
Zverejnenie komentára