Slivkovo-makový kysnutý koláč
Ingrediencie
- 250 ml vody (v pôvodnom recepte bolo 400ml, ale mne sa osvedčilo menej vody),
- 350 g hladkej múky,
- 1 šálka pomletého maku,
- 1/2 šálky kokosového cukru,
- 1/4 šálky kokosového oleja,
- 1/4 šálky agáve,
- 1 kocka droždia,
- 1/2 ČL vanilky,
- škorica,
- štipka soli,
- slivky.
Do misky rozdrobíme droždie, pridáme trochu kokosového cukru, zalejeme 200ml teplej vody a premiešame. Necháme odstáť aspoň 10 minút.
V ďalšej väčšej miske zmiešame múku, kokosový cukor, vanilku, soľ a poriadne premiešame. Následne pridáme kokosový olej, zvyšok vody a vylejeme droždie.
Zmes poriadne premiešame a necháme kysnúť aspoň 30 minút.
Medzitým nakrájame slivky na polmesiačiky a pripravíme si makovú zmes, ktorá pozostáva z pomletého maku, agáve a škorice.
Vykysnuté cesto dáme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Následne na cesto poukladáme slivky a po lyžičkách pridáme makovú zmes.
Takto pripravený plech dáme piecť na 180 stupňov na 30 minút. Dobrú chuť.
Pôvodný recept môžete nájsť tu.
Komentáre
Zverejnenie komentára