Cestoviny s bielou fazuľou a chilli krutónami
Ingrediencie:
Krutóny:
Postup:
Krutóny - Do misky dáme slnečnicový olej, mletú papriku, soľ, na jemno pokrájané chilli a poriadne premiešame. Potom do zmesy vložíme na kocky nakrájaný chleba a poriadne obalíme. Nakoniec takto obalený chleba dáme na panvicu a opekáme do zlatista.
Omáčka - Najemno nakrájame cibuľu a cesnak. Následne do hrnca dáme trochu oleja s feniklovým korením a opražíme, aby sa korenie rozvonialo. Potom do hrnca pridáme cibuľu a cesnak a pražíme kým cibuľa a cesnak nezmäknú. Počas toho scedíme fuzuľu, poriadne opláchneme a necháme v sitku odkvapkať. Do druhého hrnca dáme asi 4 dcl vody, pridáme zeleninový bujón a varíme kým voda nezačne vrieť. Do prvého hrnca pridáme bazalku a poriadne premiešame. Potom pridáme nakrájané fazuľové struky s bielou fazuľou a zalejeme vodou s bujónom. Prikryjeme hrniec pokrievkou a varíme na miernom ohni približne 10 - 15 min. Popritom si pripravíme cestoviny.
Nakoniec takto pripravenú omáčku dáme na cestoviny a ozdobíme bazalkou a cherry rajčinami. Dobrú chuť.
pozn. nechala som sa inšpirovať podobným receptom, ktorý sa nachádzal v časopise Apetit Veggie.
Krutóny:
- 1 - 2 ks chilli papričky,
- 2 - 3 krajce chleba,
- 3 pl slnečnicového oleja,
- 1 čl mletej červenej papriky,
- soľ (voliteľné)
- 2 ks konzerva bielej fazuľe,
- 1 ks stredne veľká cibuľa,
- 3 - 5 ks cesnak,
- 50 g fazuľových strukov,
- cherry rajčiny,
- 1 čl bazalka + na ozdobenie,
- 1 čl feniklove korenie,
- 1 ks rastlinný bujón
Postup:
Krutóny - Do misky dáme slnečnicový olej, mletú papriku, soľ, na jemno pokrájané chilli a poriadne premiešame. Potom do zmesy vložíme na kocky nakrájaný chleba a poriadne obalíme. Nakoniec takto obalený chleba dáme na panvicu a opekáme do zlatista.
Omáčka - Najemno nakrájame cibuľu a cesnak. Následne do hrnca dáme trochu oleja s feniklovým korením a opražíme, aby sa korenie rozvonialo. Potom do hrnca pridáme cibuľu a cesnak a pražíme kým cibuľa a cesnak nezmäknú. Počas toho scedíme fuzuľu, poriadne opláchneme a necháme v sitku odkvapkať. Do druhého hrnca dáme asi 4 dcl vody, pridáme zeleninový bujón a varíme kým voda nezačne vrieť. Do prvého hrnca pridáme bazalku a poriadne premiešame. Potom pridáme nakrájané fazuľové struky s bielou fazuľou a zalejeme vodou s bujónom. Prikryjeme hrniec pokrievkou a varíme na miernom ohni približne 10 - 15 min. Popritom si pripravíme cestoviny.
Nakoniec takto pripravenú omáčku dáme na cestoviny a ozdobíme bazalkou a cherry rajčinami. Dobrú chuť.
pozn. nechala som sa inšpirovať podobným receptom, ktorý sa nachádzal v časopise Apetit Veggie.
Komentáre
Zverejnenie komentára