Slivkovo-makový kysnutý koláč


Ingrediencie

  • 250 ml vody (v pôvodnom recepte bolo 400ml, ale mne sa osvedčilo menej vody),
  • 350 g hladkej múky,
  • 1 šálka pomletého maku,
  • 1/2 šálky kokosového cukru, 
  • 1/4 šálky kokosového oleja,
  • 1/4 šálky agáve,
  • 1 kocka droždia,
  • 1/2 ČL vanilky,
  • škorica, 
  • štipka soli,
  • slivky.
Postup 

Do misky rozdrobíme droždie, pridáme trochu kokosového cukru, zalejeme 200ml teplej vody a premiešame. Necháme odstáť aspoň 10 minút.
V ďalšej väčšej miske zmiešame múku, kokosový cukor, vanilku, soľ a poriadne premiešame. Následne pridáme kokosový olej, zvyšok vody a vylejeme droždie.
Zmes poriadne premiešame a necháme kysnúť aspoň 30 minút.
Medzitým nakrájame slivky na polmesiačiky a pripravíme si makovú zmes, ktorá pozostáva z pomletého maku, agáve a škorice.
Vykysnuté cesto dáme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Následne na cesto poukladáme slivky a po lyžičkách pridáme makovú zmes.
Takto pripravený plech dáme piecť na 180 stupňov na 30 minút. Dobrú chuť.

Pôvodný recept môžete nájsť tu.


Komentáre

Obľúbené príspevky