Cestoviny s bielou fazuľou a chilli krutónami

Ingrediencie:

Krutóny:
  • 1 - 2 ks chilli papričky, 
  • 2 - 3 krajce chleba,  
  • 3 pl slnečnicového oleja, 
  • 1 čl mletej červenej papriky, 
  • soľ (voliteľné)
Omáčka:
  • 2 ks konzerva bielej fazuľe,  
  • 1 ks stredne veľká cibuľa,  
  • 3 - 5 ks cesnak,  
  • 50 g fazuľových  strukov, 
  • cherry rajčiny, 
  • 1 čl bazalka + na ozdobenie, 
  • 1 čl feniklove korenie, 
  • 1 ks rastlinný bujón 
Cestoviny 

Postup:

Krutóny - Do misky dáme slnečnicový olej, mletú papriku, soľ, na jemno pokrájané chilli a poriadne premiešame. Potom do zmesy vložíme na kocky nakrájaný chleba a poriadne obalíme. Nakoniec takto obalený chleba dáme na panvicu a opekáme do zlatista.

Omáčka - Najemno nakrájame cibuľu a cesnak. Následne do hrnca dáme trochu oleja s feniklovým korením a opražíme, aby sa korenie rozvonialo. Potom do hrnca pridáme cibuľu a cesnak a pražíme kým cibuľa a cesnak nezmäknú. Počas toho scedíme fuzuľu, poriadne opláchneme a necháme v sitku odkvapkať. Do druhého hrnca dáme asi 4 dcl vody, pridáme zeleninový bujón a varíme kým voda nezačne vrieť. Do prvého hrnca pridáme bazalku a poriadne premiešame. Potom pridáme nakrájané fazuľové struky s bielou fazuľou a zalejeme vodou s bujónom. Prikryjeme hrniec pokrievkou a varíme na miernom ohni približne 10 - 15 min. Popritom si pripravíme cestoviny.
Nakoniec takto pripravenú omáčku dáme na cestoviny a ozdobíme bazalkou a cherry rajčinami. Dobrú chuť.

pozn. nechala som sa inšpirovať podobným receptom, ktorý sa nachádzal v časopise Apetit Veggie.


Komentáre

Obľúbené príspevky